Ce este chirurgia maxilo-faciala?
Considerată puntea dintre medicina si stomatologie, chirurgia maxilo-faciala se ocupa atat de tratarea problemele dentare, cum ar fi extractiile dentare din cauza infectiilor profunde la nivelul dintilor, cat si de reconstructia si tratamentul in cazuri complicate, cum este diagnosticul de cancer oral.
Procedurile specifice chirurgiei maxilo-faciale ajuta la reducerea durerii, vindecarea afectiunilor si restabilirea functiei dintilor
Cate tipuri de interventii specifice chirurgiei maxilo-faciale exista?
Chirurgia maxilo-faciala poate trata o mare varietate de probleme si afectiuni dentare, cele mai utilizate proceduri fiind:
La ce foloseste chirurgia maxilo-faciala?
Specialistii ATDent in chirurgie maxilo-faciala ofera pacientilor solutii pentru:
Etapele intervențiilor de chirurgie maxilo-faciala
In cadrul clinicii ATDent, prima etapa in cadrul oricarei interventii de chirurgie maxilo-faciala este reprezentata de consultatia pacient-medici specialist, in urma careia va fi examinata cavitatea bucala si va fi recomandata o radiografie dentara. Urmeaza apoi stablirea diagnosticului final si elaborarea planului de tratament.
In functie de patologia fiecarui pacient, poate fi necesara o singura interventie chirurgicala pentru rezolvarea problemei dentare sau tratamentul poate presupune mai multe intervenții pentru a obține rezultatele dorite.
Toate procedurile se realizeaza sub anestezie, astfel incat pacientul nu va simti durere in niciun moment al interventiei. La final, medicul va sutura zona tratata si va face recomandarile postoperatorii necesare. Este posibil sa simtiti un oarecare disconfort sau durere pe masura ce efectul anesteziei dispare, insa specialistii ATDent vor tine in permanenta lagatura cu pacientii si vor face recomandari pentru o recuperare cat mai usoara. Firele de sutura vor fi indepartate dupa aproximativ o saptamana.
Recomandari dupa interventiile de chirurgie maxilo-faciala
Recuperarea dupa interventia chirurgicala depinde de tipul de procedura pe care l-ati efectuat. In general insa, in primele zile veti experimenta un oarecare disconfort, sensibilitate, umflare si sangerare in zona tratata, simptome ce pot fi combatute cu ajutorul unor medicamente ce vor fi prescrise de catre medicul specialist.
De asemenea, pentru ca recuperarea sa decurga cat mai bine trebuie sa tineti cont de urmatoarele recomandari:
Este posibil sa vi se recomande evitarea anumitor alimente si activitati timp de zile sau saptamani.